Мајка и син од Македонија го освоија Килиманџаро

share

 

Како ли е да си на Ухуру, на покривот на Африка, на 5895м? Цел континент е под тебе, а небото толку блиску, ти се чини дека ќе го допреш со рака! Знаат само оние кои го освоиле Килиманџаро, кои биле храбри да влезат во борба со природата. Алис и Стефан се едни од тие, ТИЕ ДЕНЕС ГО ОСВОИЈА КИЛИМАНЏАРО

Ова е текстот на СМС пораката која ја пратиле до својот сопруг и татко, мајката и синот кои го освоиле Килиманџаро. Се работи за мајка и син, Алис Кудјан и Стефан Прелоговски кои се искачија на Килиманџаро минатата среда на 10.02.2016. Стефан го освоил врвот во 10 и 25 а Алис во 10 и 25 по локално време


А ова е галеријата од нивното искачување. 

 КОМЕНТАРИ

Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани