Јапонскиот премиер во историска посета на Перл Харбор ... идеја ние да отдеме до Херонеја... мислам следниот кој и да е, премиер?
  Објавено на
share
Пред нова година јапонскиот премиер беше во историска посета на перл харбор. Прва од ваков вид, на вакво ниво од Втората светска војна па наваму. перл харбор беше ненадејно нападнат од јапонците и целата флота беше потполно уништена која се наоѓаше таму, една од најголемите загуби на САД во војната.
 

Абе ќе им одаде почит на загинатите во текот на нападот, но нема и да се извини. Во нападот пред 75 години, беа убиени 2.300 американски морнари, воен персонал и цивили...

 

Јапонскиот премиер Шинзо Абе, пристигна на Хаваите, во историска посета на американската поморска база Перл Харбур, што Јапонската империјална авијација ја нападна на 7 декември 1941 година.

Абе ќе им одаде почит на загинатите во текот на нападот, но нема и да се извини. Во нападот пред 75 години, беа убиени 2.300 американски морнари, воен персонал и цивили, а нападот беше повод САД да влезат во втората светска војна на страната на антихитлеровската коалиција.

Па апропо мубаетов, се подсетив на Херонеја, Битката кај Херонеја

Bitka-heroneja.png

 

... на ист начин како и светот што прави, не да се извиниме, туку да оддадеме почит кон загинатите. Добра идеја, нели? Само ќе треба ли за вакво нешто да предизвикама Трета Светска Војна или после неа ќе се случи?

 




КОМЕНТАРИ




Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани