Китење на елката - ЗАПОЧНУВА НОВОГОДИШНАТА МАГИЈА
  Објавено на
share

 ПОКАНА – ЗАПОЧНУВА НОВОГОДИШНАТА МАГИЈА

Градоначалникот на Град Скопје Петре Шилегов, со задоволство ве поканува денеска во 19 часот, на Плоштад Македонија сите заедно да ја осветлиме големата новогодишна елка и да ја почувствуваме радоста за претстојните празници.


 Осветлувањето на новогодишната елка ќе биде пропратено со ангелските гласови на хоровите од средните училишта во град Скопје, а под диригентска палка на Јасмина Беличанец. Учество ќе земат следните училишта: Средно медицинско уличиште „Д-р Панче Караѓозов”, СУГС Гимназија „Јосип Броз – Тито”, СУГС Гимназија „Раде Јовчевски - Корчагин”, СУГС Гимназија „Орце Николов”, СУГС Гимназија „Никола Карев”, СУГС Гимназија „Марија Кири Склодовска”, СЕПУГС „Васил Антевски - Дрен”, СЕТУ „Михајло Пупин
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани