АЛАРМ! Македонија се гуши!
  Објавено на
share

АЛАРМАНТНА СИТУАЦИЈА СО ЗАГАДУВАЊЕТО ВО МАКЕДОНИЈА!!!

Македонија вечерва е во црвено! Нивото на загадување ги надмина сите, буклвално сите можни граници и ги руши сите рекорди. Воздухот над Македонија булвално стои, нема никаво движење и севкупните издувни гасови од огрев и автомобили буквално ја направи македонија Гасна Комора. Стручњаците предупредуваат дека без сериозна заштита воопшто да не се излегува надвор! 

Концентрација на ПМ10 честички во воздухот измерена во 23ч. Дозволена количина 50 µg/m³.

Мерките не даваат никаков ефект, единствено останува да се надеваме на некаква временска промена која ќе донесе природно прочистување. Спред прогнозата се очекува дожд и дури во четврток.

Дотогаш - Господ напомош!

 

 

 
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани