Македонија до вчера во корупција. Денес ... ??? ЗАУМ ЗНАЕНИЈЕ
  Објавено на
share

 

ЕКОНОМИЈА

-Зголемени зафаќања врз граѓаните
- Зголемен, историски наголем буџет.
-Зголемена акциза на горивата
-Воведено ДДВ за физички лица
- зголемено задолжување за 1.ЕКОНОМИЈА
-Зголемени зафаќања врз граѓаните
-Зголемен, историски наголем буџет.
-Зголемена акциза на горивата
- Воведено ДДВ за физички лица
- Зголемено задолжување за НОВИ 1.2 МИЛИЈАРДИ евра
- ГДП од раст 3% сега е НУЛА или веќе станало МИНУС
- Инфраструктурни проекти запрени со работа 
- Намалени Пензии
- Зголемени придонеси
- Зголемена горната гранница за пензионирање.

ДРЖАВНОСТ
- програмирано и упорно разнебитување на државата со насилно наметнување на двојазичност
- инструирано разнебитување на основата на државата - нејзиното име
- Подавање на секој туѓинец без грам достоинство и основна грижа за државните интереси.

ПРАВНА СИГУРНОСТ
- погазени сите процедури на основање на собранискиот собор
- целосно погазени и фалсификувани процедури за носење на закон за разнебитување на земјата (двојазичност)
- целосно непочитрување на судот со непојавивање на рочишта
- целосна контрола на правосудниот систем 
- прекршување на правото на презумпција на невиност.
- апсење на политички неистомисленици.
- СЈО кое работи во спротивност со законот и отвора истраги после истечен мандат

ПАРТИЗАЦИЈА НА ОПШТЕСТВОТО
- целосна партизација „до чистачка“
- вработување на “заслужни кадри“ на преплатени позиции кои немаат функција 
- оформување на партиско „министерство на пропагандата и вистината“ на крлежи кои глумеа правдољубивост, се додека не почнаа да сркаат чорбички од 50мкд во владината менза.
- лингурите кои глумеа независност и правдољубивост се сега само безгласни машини за кревање на рака, со коруптивни патни трошоци од 5.000 евра по човек

КОРУПЦИЈА
- Закони се менуваат за да се прилагодат на бизнис потребите на високопоставени лица од власта.
- Високопоставени лица продаваат фирми на соседна земја за непријавени суми на пари во мигови кога со истата држава „водат преговори“ за смена на Македонското име

МЕДИУМИ, ЈАВНОСТ
- Целосно корумпирани медиуми под контрола на хунта која дозира „вистина“ и филтрира настани.
- Целосно замолчена јавност под закани со затвор.

ПОЛИТИЧКО МИЉЕ:
- Политика темелена искључително на ЛАГИ, МАНИПУЛАЦИИ и УЦЕНИ
- Ангажирање на полезни идиоти за авршување на валкани работи
- Најниско ниво на морал и етика до сега видени во земјата.

Шарени муртони...

#ЌеВисите
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани