Павле Трајанов експерт за пост-нуклеарни инциденти, радијација и контаминација vs Петар, здраворазумен ама многу образуван познавач на состојбите
Автор: Петар Котевски   Објавено на
share

 Здосадено ми е од вакви глупаци, и бидејќи реков дека нема да ги толерирам да се просераваат на Фејсбук - еве што мислам за писаниево:

Прво, 100% од првиот пасус се измислени брбушки. Не постојат проценки дека во Битола има само 50000 жители, освен во главите на мороните кои гласаа за СМРДСМ. На минатите избори САМО ГЛАСАА 52000 луѓе, што значи според генијалецов гласале сите бебиња, основци, средношколци и сите посетители (на подолг или пократок рок) во Битола.

Радиоактивност во почвата околу РЕК (и зборуваме за радиус од километар-два од самиот комбинат, никако за во Битола) - НЕ ПОСТОИ. Пепелта во РЕК има специфична радиоактивност четири пати повисока од пропишаната како безбедна, но тоа не значи дека има активно зрачење. Не очекувам бедни пропагандисти за СМРДСМ да ја знаат разликата, па за ова му простувам врз основа на глупоќа.
За останатите, разликата помеѓу радиоактивност и специфична радиоактивност е иста како разликата помеѓу тежина и специфична тежина.

Вториот пасус е тенко завиткан аргументот - „Ако го продадеме името и националниот интерес, ќе имаме пари и РЕК ќе престане да биде радиоактивен“.

Ист аргумент како следниов - „Ако Павле Трајанов почне да се проституира за најхардкор хомосексуалните domination-фантазии на најбогатите 1% од Македонија кои се спремни многу да платат, ќе има пари и нема да труе на Фејсбук“.

 

Ионака достоинство е за будали.

 

 

 
Павле Трајанов

Во околината на РЕК Битола радиоактивноста е четири пати поголема од дозволеното. Ураниум, плутониум и други чуда ја направија Битола главен град на ракот во Македонија. Населението според проценките (оти немаме попис) е околу 50.000 со тенденција на намалување. А и кој би сакал да живее во Чернобил light град каде што мафијата (која сега само смени партија и си крцка) поседува сn4; и платата е 200 евра?

Премногу сум изнервиран за да има поента статусот. Ако треба да има поента нека е: ебало вас и име и идентитет и јазик ако то ви е татковина. Ебете се пошто во реалната татковина не трујат со радиоактивни материјали умираат деца, умираат семејства, надежи, љубови ради ебени слепци кои живеат во антиката наместо во 21-ви век. Решение е нуклеарка. Не нуклеарна централа туку нуклеарна бомба.
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани