Коѕијас ја спореди Македонија со невеста на свадба која се мисли дали да гоприфати презимето на сопругот
  Објавено на
share

 

Коѕијас ја спореди Македонија со невеста на свадба која се мисли дали да гоприфати презимето на сопругот 

 

 

  Шефот на грчката дипломатија Никос Коѕијас е уверен дека до јуни ќе се реши прашањето за името. Тој во интервју за новинската агенција „Ројтерс“ вели дека името ќе го вклучува терминот Македонија, но со хронолошка дефиниција.

-Ние нема да ја крстиме оваа земја. Оваа земја го содржи името Македонија и всушност за 140 земји е без непријателски склоности. Она што го правиме денес е како свадба. Тоа е како жена која на нејзината свадба се прашува дали, освен своето презиме, исто така ќе го прифати и презимето на нејзиниот сопруг, вели Коѕијас.
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани