Каде се македонците? За името се работи? За јазикот? 600 000 заминати? Пострашно е!
  Објавено на
share

1972 до 2014 во државата имало 1.250 000 абортуси.

Невладините организации кои се залагаат за повеќедетно семејство и потомство ги изнесоа обие стравични и фрапантни податоци.

Покрај тоа што не правиме деца по новокомпоновна трандиција или најмногу едно, иселувањето и белата смрт меѓу македонското население, овој податок само говори дека македонците сами си ја уништуваат иднината. 

Абортусот во државата не е забранет. Но после 12 недела, жената законски мора да помине на комисија и има рок од три дена да ја донесе одлуката. 

Па останува горчливо прашање, кому ќе му ја оставиме земјата? Кој ќе ја наследи? Кој јазик ќе се говори. Еден од одговорите лежи во нас самите.
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани