Еди Рама - "Албанија победи во војната против наркотици" - ова шега е?
  Објавено на
share

 

Рама: Албанија победи во борбата против наркотици

Албанскиот премиер Еди Рама изјави дека Владата победила во борбата против наркотици и оти Албанија не е веќе на мапата на земји кои одгледуваат канабис.

- Живеевме во оваа земја и добро се сеќаваме што се случуваше во Лазарет. Канабисот никогаш не беше цел на полициските операции во минатото, а само од Лазарет се прошверцувани околу 900 тони канабис, изјави Рама.

Откако канабисот е искоренет во Лазарет, слични акции се изведени и во други делови на Албанија.
Рама потенцираше дека земјата е „исчистена од канабис“ и не постои можност да се врати на негово одгледување.

 

 
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани