Забавно и смешно - Славонец му краделе од нивата и праќа порака до арамијата
  Објавено на
share

Јебеш не си хрват ако не украдеш - е мотото на оваа вистинска забавна порака која земјоделецот на кој му е преку глава му праѓа порака на крадецот.

А неодоливо ме подсетува на нас, ма чуј нас, ма на сите народи на балканот! :)
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани