Од јуни 2018 во продажба Плејстејшн 5
  Објавено на
share

 

Во јуни пристигнува Sony PlayStation 5

Новата конзола за игри PlayStation 5 веќе е успешно креирана и наскоро ќе се најде во официјална продажба, објави новинарот Маркус Селарс, еден о днајупатените новинари во развојот на видео-игрите.

Според него, јапонската компанија веќе го завршила развојот на новите игри за уредот и сега почнува со дистрибуција на прототипови, т.н. dev-kits за најголемата играчка конзола. Тоа практично значи дека се создаваат и конкретни игри за новиот PlayStation 5.

За техничката опременост на новиот set-top box засега нема конкретни информации, но знаеме дека Sony го градеше PlayStation 5 делеку од очите на крајните корисници. Се претпоставува дека корпорацијата Sony планира да ја претстави и објави новата конзола за игри на Е3 (Electronic Entertainment Expo 2018) кој ќе почне на 12 јуни.

Податоци за перформанси, цена, компатабилност со стари игри засега нема, барем не офоцијални. Неофицијалните повеќето заинтересирани  ги знаат и не би шпекулирале сега и овде. 
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани