Седиштето на ДУИ да се исели од Мала Речица, бараат жителите на селото
  Објавено на
share

 Информациите од терен говорат дека вооружени полициски службеници со панцири ги обезбедуваат најфреквентните сообраќајници во градот. Населбата Диво Насеље, просторот кај кумановската болница, центарот на градот, патот кон Липково и Арачиново се само дел од локациите каде е присутна полицијата во засилена бројка.

Кумановци исплашени од ваквата состојба стравуваат дека вчерашната престрелка во Мала Речица во која еден кумановец беше убиен, а две лица тешко повредени, не значи крај на крвавиот пир. Стравуваат дека безбедноста во градот е сериозно нарушена и изразуваат сомнеж дека можна е одмазда.

Курир се обиде да добие повеќе информации за ситуацијата во Куманово. Од Министерството за внатрешни работи побаравме да ги потврди или демантира информациите за засилено полициско присуство во Куманово и причините за истото, но до објавувањето на овој текст од МВР не добивме никаков одговор.

Албанските медиуми, по вчерашното пукање во Мала Речица, информираа дека бројни полициски сили го чуваат полицискиот објект на влезот во Диво Насеље во Куманово.

Како што објави порталот Алмакос, ова се случува од две причини, едната е од вооружениот инцидент во близина на седиштето на ДУИ во Мала Речица, додека другата причина е одлуката за случајот Алмири што вчера ја донесе судот.

Но она што најмногу остави впечаток е реакциите на многубројни жеители кои после сево ова што се случи деновиве, а и во минатото, сметаат дека седиштето на ДУИ треба да се исели од Мала Речица бидејки
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани