Бил Гејтс - смртоносен вирус ќе ја погоди земјата во наредните 10 години
  Објавено на
share

 Бил Гејтс предвидува голема епидемија која ќе ја покоси популацијата на земјата во наредните 10 годиони. Како што објавува ББЦ во говорот што Бил Гејтс го одржа на институтот во Масачусец, тој тврди дека човештвото е подложно и тешко ќе се одбрани од епидемија на грип која може да се појави во наредниве години. Се работи за смртонсен вирус на грип кој за неколку месеци би погодил и убил преку 30 милиона луѓе низ целиот свет.

Microsoft co-founder Bill Gates

Епидемијата со вирусите на Ебола и Зика се само доказ дека системот нема начин да се справи или воопшто тешко може да се справи со глобална епидемија. 

Она што не сме сгурни дали го кажува сериозно или со иронија е податокот дека следното место од каде може да произлезе опасен вирус по нас е компјутерскиот екран. 
 

Човеков или треба да го сватиме многу сериозно или ...

линк од неговата изјава објавена на ББЦ http://www.bbc.com/news/av/health-38330823/bill-gates-we-are-vulnerable-to-flu-epidemic-in-next-decade

 
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани