СДСМ, Владата а сега и Општина Карпош демантираат - не се градат центри зза бегалци
  Објавено на
share

 Нема да има прифатен центар за странци во Карпош

 

Општина Карпош, до овој момент, нема примено никаков допис во вид на Барање информации и податоци за доставување државна урбанистичко – планска документација за прифатен центар за странци во Бардовци, од страна на Агенцијата за планирање на просторот.

„Целосно ги демантираме информациите кои се пласираа на социјалните мрежи дека ваков прифатен центар ќе се гради во Бардовци. Општина Карпош исклучиво опстојува на определбата за плански развој на локалната самоуправа, а прифатниот центар за странци не е дел од планот за развој на Бардовци или на кој било друг дел од Карпош“, се вели во соопштението на општина Карпош.

 
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани