Мостот што се сруши во Џенова бил пополнуван со цигли наместо со армиран бетон!?!?
  Објавено на
share

 Фотографиите укажуваат на тоа дека клучниделови на мостот кој се сруши биле пополнувани со цигли наместо со армиран бетон и челични конструкции, барме така се вели според првичните наоди кои ги даваат  стручњаците врз основа на овие фотографии. претпоставката е дека ова се правело за да се заштедат пари. Ако е така се работи за криминал без преседан!

 

 

 

 Illustration of the bridge showing key dimensions

 

Како дополнение е и линкот до текстот објавен од страна на ББЦ во кој може да се согледаат и некои други аспекти на причините за рушењето на мостот во Џенова 
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани