Горда Србија - Парада на Гордоста
  Објавено на
share

И годинава се одржа Парада на Гордоста во Белград. На неа се појави и премиерката на Србија мадам Брнабич

Во поворката, украсена со знамињата на виножито и балони и под силна полициска придружба се и премиерката на Србија Ана Брнабиќ, министрите во Владата на Србија Бранко Ружиќ и Зоран Ѓорѓевиќ, градоначалникот на Белград Зоран Радојичиќ и преставници на дипломатскиот кор.

Министерот Ружиќ истакна дека промовирањето на толеранцијата е обврска на сите, на Владата и на граѓаните, бидејќи „рамноправноста е загарантирана со Уставот и законите”.

Тој додаде дека со измените на Законот за матичните книги е направен исчекор, бидејќи е овозможено промена на полот да се запише во матичните книги.

ЛБГТ заедницата во Србија и годинава има неколку барања, меѓу кои е и законот за истополовите заедници.

Image result for parada ponosa beograd 2018

 

Image result for parada ponosa beograd 2018

 

Image result for parada ponosa beograd 2018

Image result for parada ponosa beograd 2018

Image result for parada ponosa beograd 2018

 
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани