Заебавајте се вие геј парда - ово - оно - ЦАП! Србија: Потпишан договор со Кина вреден речиси милијарда долари - следуваат уште 11 во вкупна вредност од преку 3 милијарди
  Објавено на
share

Србија: Потпишан договор со Кина вреден речиси милијарда долариследуваат уште 11 од преку 3 милијарди долари
Резултат со слика за србија потписала уговор са кином

Српскито министер за финансии Синиша Мали потпиша денеска договор во Пекинг меѓу Владата на Србија и кинеската компанија Шандонг Линглонг за вложувања во Зрењанин, вреден речиси милијарда долари.

Во април идната година, како што е најавено, Зрењанин го очекува почеток на изградба на фабрика на познатиот кинески производител на автомобилски гуми Шангдонг Линглонг, а вредноста на инвестицијата е 994,4 милиони долари, јави Танјуг.

Претсеателот на Србија, Александар Вучиќ истакна дека тој договор многу ќе значи за српскиот град Зрењанин.

Кинеската компанија планира да отвори околу 1.200 работни места. Вучиќ оцени по состаноци со кинески компании и банки во Пекинг дека на Србија и се отвора можност со кинески вложувања, за две до три години да стане држава со највисок економски раст во Европа.
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани