Францускиот амбасадор Тимоние го Гледаше филмот РУГАЊЕ НА ХРИСТОС
  Објавено на
share

Амбасадорот на Франција - неговата екселенција Кристијан Тимоние, го гледаше филмот РУГАЊЕ НА ХРИСТОС и го напиша следново до режисерот Јани Бојаџи

Ти благодарам. Го гледав филмот вечерва. Повеќе го разбрав како медијација врз наследството на културата на насилство, отколку било што друго и пред се како химна на животот и љубовта. Ти благодарам за ова

Кристиан Тимониер 
Француски амбасадор

Thank you.I watched the movie this night.I understood it more as a meditation on the heritage of a culture of violence than anything else and first of all an anthem to life and love.Thank you for this .

Christian Thimonier
French ambassador

На својот фејсбук статус Јани Бојаџи објави:

Му благодарам на Амбасадорот на Франција за вниманието и интересот за филмот ,,Ругање со Христос,, и за мојата работа како уметник воопшто. Долги години избегнував вакви средби. Ги сметав за ,,кодошење,, на сопствента земја кај странци. Но веќе немам избор. Си ветив, ќе отидам кај секого каде што ќе можам да ве демаскирам, раскринкам и докажам дека ги лажете за тоа што сте: лажни левичари кои подржуваат милитаристички организации, псевдо уметници кои забрануваат и подржуваат забрана на уметност, конвертити чии татковци и дедовци биле антизападни бољшевици и каповци на комунистичките тајни служби, црвена буржуазија која триесет години создава конфликти од кои се храни и живее! Борбата е тешка. Ама ќе победиме. Вистината, секогаш победува, нели?
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани