Конечно и Харли Дејвисон конструираше мотор на струја
  Објавено на
share

  НАСКОРО ПРИСТИГНУВА HARLEY-DAVIDSON НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА 

 

 „Harley-Davidson“ конечно ги откри деталите од својот прв мотор на електрична енергија – „LiveWire“. 

„HD“ веќе четири години работи на „LiveWire“ кој има целосно електричен погон и би требало да биде предводник на новата ера на познатиот производител на мотори.

„Harley“ има цел да биде светски лидер во производство на електрични мотоцикли и до 2022-ра да има комплетна понуда.

„LiveWire“ e дизајниран како урбан мотор со некои класични детали од „Harley-Davidson“.

Од „Harley-Davidson“ останаа таинствени кога станува збор за спецификаците за моќта и автономијата, но од компанијата велат дека овозможува директен вртежен момент и изненадувачко забрзување со вртење на рачката за гас.

„LiveWire“ има 17-инчни тркала со „Michelin“ гуми, „Brembo“ сопирачки систем со 300mm дискови, систем против блокада на сопирачките, „Showa“ суспензија и ниско тежиште, како и екран чувствителен на допир на контролната табла.

Дополнителни информации, вклучувајќи ја и цената, се очекува да бидат соопштени во јануари 2019-та година.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=25&v=wU1Hv8uuDY4

 

 
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани