Јаболката во Ресен се фрлаат - за 1 денар - два килограми јаболка - трагедија!!
  Објавено на
share

Тажна слика за сиромаштијата во Ресен: За 1 денар 2 килограми јаболка – овоштарите ги фрлија 

Image result for ресен се фрлаат јаболката

Катастрофалната ниска цена која владата им ја понуди на овоштарите за откуп на јаболката по цена од 1 денар за 2 килограми, ги револтираше производителите на јаболка.

Тие одлучија да го фрлат својот род.
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани