Путин го обвини Киев за организирање на морскиот судир
  Објавено на
share

 Русија и Украина ја продолжуваат војната со зборови и судирот околу нивните верзиите за она што се случи на 25-ти ноември. 

"Имаше инцидент на границата во Црното Море, ништо повеќе", рече Владимир Путин. "Како треба да реагираат? Ако не го сториле ова, тие морале да се соочат со воен суд".

"Дозволете ми да го свртам вниманието - влегоа во руските територијални води што беа руски пред Крим", рече Путин.

Петро Порошенко предупреди дека Украина се соочува со воен конфликт. Не сакам никој да мисли дека се играчки. Земјата е под закана од војна со Русија", рече Петро Порошенко.

"Кој и да е на власт сега во Киев, рускиот и украинскиот народ секогаш биле и ќе бидат братски. Политичката пена ќе исчезне", рече Владимир Путин
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани