Париз денес
  Објавено на
share

 Париз, денес, случувањата и пораките се јасни но сликите говорат повеќе од се

 

 

  Над 370 приведени и повеќе од 130 повредени. Ова е билансот од саботните нереди кои го тресеа главниот град на Франција поради зголемување на даноците и цените на горивата.

Насилството продолжи и вчера, но на улиците во Париз имаше помалку луѓе отколку првиот ден на демонстрациите. Во градот биле распоредени безмалку 4 600 припадници на полициските сили.
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани