Базните станици - опасни по здрвјето
  Објавено на
share

Тероетичарите на заговори се најманипулираната група на планетава. Храбри и луди луѓе кои имаат сосема доволно "гребнатост" во резанките да во се гледаат заговор, лага, конспирација успеааја да ги релативизираат сите реални негативни појави против кои, со доволно фокус и би можеле да се променат. Нејсе. Манипулиацијата е таква кога на самобендисана и налудничава група на параноици ќе им путштит 1000 видеа со необорив доказ, од кои 99% се лажни, а еден вистинит, они сите до еден ќе ги сватат како чиста вистина и ќе запонат борба со штури оправданија и аргументи на кои ни самите едвај си веруваат, но се фатиле во орото и изиграваат белосветски месии. Постојат многу популарни портали кои укажуваат на многу реални и катастрофални последици, но заради 9 од 10 промашувања и извртувања не ги земаат за сериозно. 

Така што борбата за вистината станува потешка, затоа што рационалниот човек, а нив ги има повеќе, дига рачна и не сака да биде во друштво со лудаци. 

Сепак, рековме дека има и по некоја вистина тука. На пример, зрачењето на базните станици.

Оние кои служеле војска во родот против воздушна одбрана, знаат дека кога работеа во радарските системи, кои најчесто беа руски и со минимална заштита од зрачење, истите беа обучувани да не се доближиуваат на растојание помало од 10 метри од колите со радар на нив затоа што може да заболат од тешки болести па дури и ненадејна смрт. 

Базните станиици не се ништо друго, тие се ситеми кои зрачат, иако различни фреквенции, сепак, зрачат. Интезнивноста на зрачењето е опасно доколку се наоѓате во негова близина, така стоеше во сите уебници на бившата армија, а денес ќе видите дека на вклучена базна станица никогаш, ама никогаш нема да видите тим за поправка ниту во нивна близина.

Силата на зрачењето опаѓа со одалеченоста, а со тоа и реалната опасност од него, затоа што ние, откако е настанат унивезумот и планетава, сме постојано и константно бомбардирани од разни зрачења низ целиот спектар, но во близина на вештачко или природно, сеедно , зрачње, можете да настрадате и тоа како, зависно од интезитетот и јачината.

Писаниеаво се донесува на базните станици за кои добивме поплаки од граѓани дека се оставуваат на установи каде има деца, училшта, градинки и слично. Раководителите на установите, најчесто по партиска линија добиваат инструкција, имаме дил, - пушти ги и се гради за добар кеш. Нејсе, колку и да цркате, викате, се буните, се покажа дека граѓанството нема сила против да излезе на крај со неформалното бироо за вработување... партијата на која и припаѓа.

Сепак, во продолжение, и покрај политичкиот и коруптивниот миг после подолго разгледување и читање текстови и од релевантни и од оние позабегани сајтови, верувам дека ќе се подзамислите кога ќе дознаете колку драматично опасно може да биде да живеете во близина на базна станица. Одамна е познато за далноводите , трафостаниците, заради силното и нездраво електромагнетно поле, така и со овие базни станици за мобилна телефонија зрачат со интензитет кој е погубен ако сте во нивна близина. 

Еве пар линкови - копи - пасте за да видите и прочитате и самите

Image result for base station mobile network dangerous to health

 

KALIFORNIJA: Roditelji zahtijevaju uklanjanje odašiljača za mobilne telefone iz škole nakon što je četvrti učenik obolio od raka

rak-dijeteRoditelji iz jedne kalifornijske osnovne škole su ogorčeni nakon što je četvrtom djetetu dijagnosticiran rak, te zahtijevaju da se ukloni odašiljač koji je postavljen na školskoj površini

Kod četiri učenika i tri nastavnika koji pohađaju osnovnu školu u gradu Weston u Riponu je dijagnosticiran rak u samo tri godine.

Nekoliko roditelja ispisalo je svoju djecu iz škole zbog velikog porasta slučajeve raka, piše dnevnik Sacramento Bee.

Oko 200 bijesnih roditelja prisustvovalo je sastanku školskog odbora kako bi zahtijevali daljnju akciju. Škola od osam razreda u kojoj je i vrtić, ima oko 400 učenika.

Škola Ripon Unified School District izjavila je da su testovi izvedeni na odašiljaču te su pokazali da on radi normalno i u okviru sigurnosnih standarda, no školski odbor je u pregovorima s telekomunikacijskom tvrtkom o premještanju tornja.

Kod četiri učenika je dijagnosticiran rak otkad se prvi put pojavio slučaj raka u 2016. godini. Monica Ferrulli, roditelj jednog od učenika koji se liječio od raka mozga u 2017. godini, tvrdila je da je škola RUSD “poricala” i navodila zastarjelu studiju Američke Organizacije za Rak o štetnosti zračenja kako bi opravdali lokaciju odašiljača na području škole.

“Imali smo liječnika koji nam je rekao da su djeca 100 posto oboljela zbog utjecaja iz okoliša, što potvrđuje i vrsta tumora koji je analiziran kod djece” – rekla je Ferrulli CBS-u u Sakramentu i dodala da je pregled odašiljača organiziran od strane roditelja pokazao mnogo veća očitanja nego što su ih izmjerili in&2;enjeri koje je pozvala škola 2018. godine.

Škola koji navodno prima 2.000 dolara mjesečno za odašiljač, rekla je da suosjeća s obiteljima, ali nemaju klauzulu u svom 25-godišnjem ugovoru o zakupu tornja s tvrtkom Spirit – tvrtkom koja posjeduje toranj – za preseljenje odašiljača na novu lokaciju.

https://youtu.be/L7l6FpdsyuQ

 IARC also noted that exposure to the brain from RF fields from cell phone base stations (mounted on roofs or towers) is less than 1/100th the exposure to the brain from mobile devices such as cell phones. The Environmental Protection Agency (EPA) states: “At very high levels, RF energy is dangerous.Nov 5, 2018




КОМЕНТАРИ




Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани