ШАЗАМ од вечерва во кино во Скопје
  Објавено на
share

 SHAZAM! е оригиналниот Капетан Марвел

Македонската компанија за визуелни ефекти и анимација ФХ3Х учествуваше во креирањето на визуелните ефекти на SHAZAM!

Shazam! е најновиот американски филм за супер херој базиран врз карактер од DC Comics. Во режија на Дејвид Сандберг, ова е седмиот филм во низата филмови според ДиСи Комикс карактери.

Главниот лик го игра Ашер Ејнџел, во улога на Били Батсон, тинејџер кој може да се трансформира во возрасен суперхерој, возрасниот карактер го игра Захари Леви.

Ова е првиот филм со овој карактер од серијалот “Авантурите на Капетан Марвел” (оригиналното име на карактерот) креиран во 1941 година.

Македонската компанија ФХ3Х имаше чест да учествува во креирањето на визуелните ефекти на филмот SHAZAM! во кој се надеваме ќе уживате, филмот се прикажува од 4 април во киното Синеплекс.

http://www.shazam-movie.net/

Image result for shazam

 
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани