За Вардар 600 000 евра од владата на Македонија
  Објавено на
share

 

Владата ќе ги награди ракометарите на Вардар со 600 илјади евра

100 000 евра од Агенцијата за Спорт и Млади

500 000 евра од Владата на Република Македонија

+ 100 000 евра од Град Скопје

 

ЗоранЗаев го објави следново на својот ФБ профил

Добредојде за Вардар, за играчите и за управата, во Владата. Ви честитам за титулата европски шампион. Ви благодарам за среќата и радоста кои ни ги приредивте. Вие сте шампиони на нашите срца! d84;A039;🖤d84;A039;🖤d84;A039;🖤

Среќни сме што постои клубот и сакаме да опстане. Затоа, ќе предложам на седница на Влада да доделиме 500.000 евра како награда за постигнатиот успех, а дополнителни 100.000 евра ќе додели и Агенцијата за млади и спорт.

И веднаш, уште од денеска се посветуваме на мерките кои ќе ги преземеме за стабилност на клубот на исто ниво на кое е сега, но и за развој и успешна иднина понатаму.

Ќе се посветиме да изнајдеме начин за натамошната работа преку законски решенија и со помош на државните институции.

Вие им носите радост на граѓаните, а државата ќе возврати со влог во иднината на македонскиот ракомет и македонскиот спорт. 🇲🇰

Честитки Вардаре! 

 

 

 

Image may contain: 3 people, people smiling, people sitting, people standing and suit
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани