150 Темплари од цел свет, доаѓаат во Македонија. Повторно.
  Објавено на
share

 150 Витези Темплари од целиот свет доаѓаат во Македонија. Повторно.

 

 

 

150 витези темплари од целиот свет доаѓаат во Македонија

Големиот приорат на Македонија на витезите темплари на Ерусалим (O.S.M.T.H.) од 2-ри до 4-ти септември годинава во Охрид, ќе биде домаќин на над 150 витези Темплари од целиот свет кои ќе присуствуваат на Големиот годишен интернационален собор на витези Темплари , што за првпат во историјата на темпларството се одржува во Македонија и воопшто на балканските простори, пишува МКД.

Главната церемонија, која ќе биде отворена за медиумите под одредени услови и правила на темпларскиот ред, ќе се одржи на 3 септември во 16 часот во дијамантската сала на хотелот Инекс Горица во Охрид.

Според најавите, се очекуваат гости од Франција, Германија, Велс, Русија, Романија Бугарија, Шведска, Србија, Холандија, Белгија, Швајцарија и други земји од Европа, САД и Јужна Америка. Меѓу учесниците на конвенцијата има благородници, политичари и бизнисмени, но имињата се чуваат во тајност.

Таен ќе биде и состанокот на Големите приори (првите луѓе на темпларските редови), кои неколку часа ќе заседаваат зад затворени врати. На останатиот дел од собирот е предвидена церемонија за именување на десетина витези од Македонија и странство.

Гостите ќе имаат можност дел од престојот во Охрид да го поминат во прошетка низ Стариот град и посета на црквите, да се запознаат со традиционалната македонска кујна и гостопримство.

Минатата година домаќин на Годишниот собор беше Големиот приорат на Шведска, кој за седиште на церемонијата го избра градот Стокхолм, а догодина соборот ќе се одржи во Женева, Швајцарија, соопшти Голем приорат на темпларите на Македонија.

 Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»Ñ‚ат со слика за витези темплари македонија
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани