Кометата 67P/Чурјумов–Герасименко прикажана во споредба ако би удрила на Земјата. Не се грижете, нема....за жал.
  Објавено на
share

 Кометата 67P/Чурјумов–Герасименко прикажана во споредба ако би удрила на Земјата.

Не се грижете, нема....за жал. 

А ако би удрила на Земјата...па   еве ви пар фотомонтажи, чисто за спредба. У  наше село се вика endgame! 

 

67P/Чурјумов-Герасименко — комета која на 20 септември 1969 година, ја откриле советските астрономи Клим Иванович Чурјумов (рускиКлим Іванович Чурюмов) и Светлана Ивановна Герасименко (рускиСветлана Ивановна Герасименко), според кои кометата го добила својот назив.[1] 67П/Чурјумов-Герасименко станала позната по тоа што Европската вселенска агенција во 2004 година го пратила вселенското летало „Розета“, од кое што на 12 ноември 2014 година се одвоила сондата Филе која што по 7 часа слетала на кометата. Слетувањето на оваа сонда претставува прво слетување на комета во историјата.[2][3]

Ова е снимка од приближувањењто/ слетувањето на вселенската сонда Розета во 2014 на ЕСА - европската вселенска агенција 

 Ова е снимка од површината која истата сонда ја направи  

 

 

 
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани