Заменик премиерката со најубаво адамово јаболко
  Објавено на
share

 

Честитки до новата заменик премиер/премиерка на Белгија. Првата трансџендер маж/жена на оваа позиција. 

Неговото/нејзиното име е Petra De Sutter 

 

Датум на раѓање10 јуни 1963
Претходна позицијаMember of the Senate of Belgium (2014–2019)

 

ОбразованиеGhent University (1987–1991), Ghent University (1980–1987)
 
На фотографијата е како полага заклетва дека ќе ги брани уставот и законите и све најбоље за сите свугда и у сваком погледу

Petra De Sutter was sworn in as the deputy prime minister of Belgian’s seven-party coalition government
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани