Твитер ќе ги брише сите коментари во кои се тврди дека пандемијата е измислена
  Објавено на
share

 

Твитер ќе ги брише сите коментари во кои се тврди дека пандемијата е измислена

Компанијата Твитер денеска соопшти дека ќе побара од своите корисници самите да ги отстранат твитовите во кои наведуваат лажни или погрешни тврдења за вакцинација против коронавирусот, јавија британските медиуми.

Оваа социјална мрежа соопшти дека од корисниците ќе биде побарано да ги избришат коментарите во кои се наведува дека вакцините се „намерно дизајнирани да предизвикаат штета или полесно да се контролира населението, вклучително и коментари во кои се наведува дека вакцините се дел од глобален заговор“.

На корисниците на Твитер, исто така, ќе им биде забрането да пишуваат дека пандемијата не е реална или не е сериозна и дека вакцинирањето е непотребно.
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани