Магнезиум Хлорид
  Објавено на
share

Во врска со лекот магнезиум хлорид на кој му посветив голем дел од денешната емисија.

Подолу Ви го објавувам оригиналниот текст од Хрватска, во оригинал.

Се надевам дека ќе се знајдете со преводот

Магнезиум Хлорид се продава во аптеки и продавници за здрава храна, за дневна доза но и како готов раствор.за повеќе дози на подолг период


+++

Сварете еден литар вода и оставете да се излади. Во шише или друг стаклен сад ставете 33 грама магнезиум хлорид, а потоа еден литар зовриена и изладена вода. Затворете го и протресете го шишето. Секогаш така постапувајте.
 Нема потреба да се чува во фрижидер.
 Дневна доза: Големина на мал филџан, во зависност од видот на болеста и возраста на лицето.

1 Магнезиум хлорид повторно ја воспоставува минералната рамнотежа кај пациенти со артроза, поттикнување на функцијата на органите, како што се бубрезите, да лачат "Acidumurikum" (урична киселина).
2 Регулирање на нервите и мускулите и да учествува во преносот на нервните импулси.
3 Магнезиум хлорид е главен фактор во менталната и физичката енергија и ја задржува рамнотежата во механизмот на дејствување и релаксација на мускулите, го спречува мускулниот замор и нивно згрчување, ги зајакнува мускулите, и се препорачува за секој спортист.
4 Магнезиум хлорид е потребен за правилно функционирање на срцето, игра важна улога во многу биолошки процеси.
5 Го подобрува варењето на храната и ви дава енергија, добар антидепресив и анти-стрес агент.
6 Игра најважната улога во регулирањето на телесната температура.
7 Тоа е корисно за превенција на висок холестерол.
8 Ја регулира функцијата на цревата.
9 Игра важна улога во формирање на коските.
10 Игра важна улога во метаболизмот на јаглените хидрати и протеини.
11 Овој пијалак придонесува за решавање на проблемот на иритираните нервни мускули, на пример. со тетанус, епилепсија, итн.
12 Ја намалува количината на масти во крвта, делува против артериосклероза, ја прочистува крвта, ги оживува мозочните клетки, дава и одржува виталност во староста.
13 По четириесет години во човечкото тело се добива помалку и помалку магнезиум преку храната, која е причина за старост и болест. Затоа, магнезиум треба да се внеусува во согласност со возраста.
14 Ги решава проблемите на простатата и на хемороиди.
15 Спречување на грип.
16 Ја продолжува младоста - виталност.
17 Спречување на дебелината.
18 Го спречува ракот.
19 Спречува артериосклероза.
20 Тоа е одличен лаксатив.
21 Регулира варење на храната.
22 Го ублажува бронхитисот.
23, Спречи смрзнатини.
24 Работи против лошиот здив.

 Доза

 Од 10 до 50 години: половина чаша.
 Од 51 до 70 години: една кафена чаша на утро.
 Над 70 години: Една кафена чаша наутро и една чаша во вечерните часови.
 Луѓето кои живеат во градовите и се хранат сиромашно поради рафинираната храна, треба да внесуваат малку повеќе магнезиум. За луѓето кои живеат во земјата, дозата може да се намали. Тоа е сигурно дека внесувањето на магнезиум нема да ги реши сите проблеми на нивната болест, но болеста барем делумно ќе се потисне и ќе се врати виталноста.
 Внесувањето на магнезиум не предизвикува зависност - без страв може да се земе истовремено со други лекови.

 ПРОБЛЕМИ

 ‘Рбет: ишијас или крст со декалцификација. Земете една доза наутро, во попладневните и вечерните часови. Кога проблемот е решен еднаш, се преземаат превентивни една или две дози дневно, во зависност од возраста.
 Артроза: урична киселина е депониран во зглобовите, особено на прстите. Ова се случува бидејќи во бубрезите недостасува магнезиум. Треба да се ??биде внимателен затоа што може да се оштетат бубрезите, се зема една доза наутро, и ако во рок од 20 дена нема подобрување се зема уште една доза навечер.
 Откако ќе се подобри, продолжете со превентивна доза според возраста.
 ПРОСТАТА: Еден пациент кој не е во можност да уринира, се препорачува, пред операцијата, да се земе три дози на магнезиум, а ситуацијата ќе се подобри. Една недела подоцна, тој оздравува без хируршка интервенција.

 ПРОБЛЕМИ СО СТАРОСТА: вкочанетост, премор, крути артерии со холестерол на внатрешните ѕидови, недостатокот на мозочната активност ... Земете една доза наутро, една во попладневните часови и една третина во вечерните часови. По подобрувањето, продолжете со минимум доза за превенција, според возраста.
 РАК: Секој може да го добие и да се разболи. Рак е резултат на оштетување на клетките. Овие болни клетки не се мешаат, не се дружат со здравите клетки и не се штетни додека нивниот број не е доволно зголемен. Ова лесно може да се спречи со користење на магнезиум хлорид .
 Во бавното ширење на ракот болката не е присутна, се додека не се извршат прогресивни форми. Во овој случај, постојат различни вируси кои ги напаѓаат здравите клетки и да предизвика ширење на болеста. Ако болеста се шири, магнезиум хлорид може да го спречи ширењето, но не и да го излечи, иако такви случаи се познати.
 Постојат знаци кои покажуваат дека склоноста на рак е наследна. Магнезиум хлорид е превентивен агенс за ракот на дојката.
 Треба да се внимава која храна се внесува, за да не предизвика рак. Магнезиум хлорид е доволен лек за организмот да стекнува доволноизбалансирани минерални соли и така да штити од разни болести.
 Во секој случај, се препорачува, кога ситуацијата се подобрува, намалување на дозата магнезиум хлорид на минимум (да се зема превентивно, во зависност од возрасната група). Исто така е препорачливо да се престане да се пие магнезиум хлорид за период од 2-4 месеци, а потоа да се  продолжи повторно од 4-6 месеци .

+++

Danica                                                                        Kolovoz 2011.


     LIJEČENJE POMOĆU MAGNEZIJ EVA KLORIDA
---------------------------------------------

Nedjelja, 10. travnja 2011.

 

 Ovaj članak  napisao je svećenik, otac Jahn Schorr, profesor fizike i biologije.

 On nam govori što je osobno do&2;ivio.
Kada sam imao 61 godinu, skoro sam ostao paraliziran, a to je bilo prije 12 godina . Prije nego što sam započeo liječenje magnezijevim kloridom ,jaka bol me probadala u leđima, što je bilo prema riječima liječnika, neizlječivo. Kad sam ujutro ustao, osjetio sam jake bolove u kralje&2;nici. Ta bol me pratila tijekom cijelog dana.

&1;ivac (išjas) je prouzročio bolove, pogotovo ako sam bio budan. Takva bol me prisilila da radim sve sjedeći.
 To je trajalo godinu dana. Bol  je postala toliko ozbiljna da sam morao otkazati sva putovanja. Mnogo toga morao sam tada obavljati sjedeći.  Poslije toga sam se vratio u grad Floreanapolis (Brazil) i potra&2;io novog  specijalistu koji će mi pomoći. Oni (specialisti) su mi napravili opet novu radiografiju i  rekli da su moji kralješci u teškom stanju jake dekalcifikacije. Nije mi bilo pomoći. Na kraju sam imao velike muke s bolovima, bilo da sam sjedio,le&2;ao ili bio u nekoj drugoj poziciji.
        

         Nakon svega toga  zapitao sam se: Što je TO što mogu učiniti? Za tradicionalnu medicinu bio sam izgubljen slučaj, tako da mi je preostala samo Bo&2;ja pomoć. Pitao sam  i molio BOGA za neko rješenje.  Zatim se desilo da su me za par dana kasnije  nosili  u Porto Alegro( Brazil), na jedan kongres Isusovaca. Tamo sam se upoznao s ocem Juarezom, (svećenik-isusovac), koji me uvjerio da je liječenje mog problema vrlo jednostavno. Rekao mi je da za TO (moj problem) moram uzeti magnezijev klorid. On mi je pokazao medicinsku knjigu Oca Poig , španjolskog isusovca i slavnog biologa  koji je otkrio  ljekovitu moć magnezijeva klorida, stekavši iskustvo unutar  svoje duhovne zajednice (subraća). U  to vrijeme  je njegova majka imala tešku  artrozu - zadnji stadij. Jezuiti su poznati po svojem velikom znanju i vještini liječenja bolesti putem  prirodne medicine, kao i bilja.Otac Juarez mi je rekao: „Ako  uzmeš tu sol, nećeš umrijeti ,osim ako si sam prostrijeliš metak kroz glavu ili ako ćeš  mo&2;da do&2;ivjeti  neku nesreću.“
Počeo sam uzimati jednu dozu magnezijeva klorida svako jutro. Tri dana kasnije započeo sam uzimati jednu dozu ujutro i jednu navečer. Tako sam  i nastavio. Dvadesetog dana, nakon što sam ustao, bio sam sam sebi  čudan, a rekao sam si: MO&1;DA SANJAM? Nisam više osjećao bolove i s lakoćom sam išao u šetnju gradom, prepun sjećanja  na desetogodišnje teškoće  svoje bolesti.
Nakon četrdeset dana  mogao sam hodati  s vrlo malo boli koju sam osjećao kroz cjeli dan  u mojoj lijevoj nozi.

Nakon šezdeset dana, bolesna noga je skoro ozdravila i bila bolja nego desna.

Nakon tri mjeseca  počeo sam osjećati da su moji zglobovi više pokretljiviji. Novi val  pozitivnog &2;ivota  osjećao sam po cjelom tijelu.

Prošlo je deset mjeseci  i  ja sam postao gibljiv kao zmija,

a osjećao sam se preporođeno.


Magnezij ev klorid oduzima kalcij, koji nije na pravome mjestu, jer se talo&2;io u zglobovima, te stvara normalan protok krvi, a krvni tlak se stabilizira. &1;ivci postaju smireniji, a vi se osjećate bolje tako da mislite jasnije, pamćenje i koncentracija je poboljšana, krv postaje bolja tekućina i sve više se čisti.

Jako probadanje u jetri i prostati koja je trebala biti operirana prije nekoliko godina, je nestalo,  skoro se više nisam  sjetio da postoji.
Ljudi su me pitali što mi se dogodilo. POMLADIO SI SE! A u stvari sam se tako i osjećao. Opet sam imao radost &2;ivota. Zato se osjećam du&2;nim objaviti ovaj članak, kao zahvalu Bogu da me uslišao! 

Ovaj članak je posvećen svima onima koji trpe bol  i osjećaju se  bolesno.

         PRIPREMA MAGNEZIJEVA KLORIDA:


Zakuhaš jednu litru vode i ostaviš da se ohladi. U bocu ili drugu staklenu posudu staviš 33 grama magnezijeva klorida (kupi u ljekarni) i zatim uliješ prokuhanu ali ohlađenu (1l) vodu. Dobro zatvori i  potresi bocu. Na taj način, uvijek odr&2;avaj. Nema potrebe da ju se stavi u  fri&2;ider.

         Dnevna doza: veličina male šalice za kavu, a sve ovisno o problemu bolesti i starosti osobe.
1. Magnezijev  klorid  ponovo uspostavi mineralnu ravnote&2;u kod artroze, potičući funkcije organa, kao što su bubrezi da luče «acidum uricum» - (mokraćna kiselina).
2. Regulira rad &2;ivaca-mišića i sudjeluje u  prijenosu  impulsa u &2;ivcima.
3. Magnezijev klorid  je glavni čimbenik psihofizičke energije i dr&2;i ravnote&2;u  u mehanizmu djelovanja i opuštanja mišića, sprječava zamor mišića i njihovo grčenje, jača mišiće, te je preporučljivo  za svakog sportaša. 
4. Magnezijev klorid  je potreban za pravilan rad i funkcioniranje srca, ima va&2;nu  ulogu u mnogim biološkim procesima.
5. Poboljšava probavu i daje enrgiju, dobar je antidepresiv, i  odlično sredstvo protiv stresa. 
6. Igra najva&2;niju  ulogu u reguliranju tjelesne temperature.
7. Koristan je  za prevenciju visokog kolesterola.
8. Regulira  funkciju crijeva.
9. Ima značajnu ulogu u formiranju kostiju, te  
10. Čak i u metabolizmu ugljikohidrata i proteina .
11. To je korisno za probleme iritiranih &2;ivaca-mišića kao npr. kod tetanusa , epilepsije,itd.
12. Smanjuje količinu masti u krvi, djeluje protiv arterioskleroze,  čisti krv, o&2;ivljuje
mo&2;dane stanice, daje i odr&2;ava vitalnost-mladost do duboke starosti.
13. Nakon četrdeset godina organizam čovjeka dobiva sve manje i manje magnezija u  hrani što je uzrok starosti i bolesti.  Stoga, magnezij treba uzimati u skladu s dobi.
14. Pozdravi se s  problemima  prostate i hemoroidima.
15. Spriječava gripu.
16. Produ&2;uje mladost-vitalnost.
17. Spriječava  pretilost.
18. Spriječava rak.
19. Spriječava arteriosklerozu.
20. To je izvrstan  laksativ.
21. Regulira probavu.
22. Smanjuje probleme bronhitisa.
23. Sprječava ozebline.
24. Djeluje protiv zadaha.


         STAROSNA DOB-UZIMATI:


Od 10 do 50 godina: pola male kavene šalice
Od 51 do 70 godina: Jednu kavenu šalicu ujutro 
Od 71 i dalje: Jednu kavenu šalicu ujutro i jednu navečer.

 Ljudi koji &2;ive u gradu i hrane se siromašno zbog rafiniranog jela trebaju uzeti malo više magnezija. Za ljude  koji &2;ive na zemlji, doza mo&2;e biti manja. Zasigurno je da osoba koja  uzima magnezij, neće riješiti sve probleme  svoje bolesti, ali  će bolest  biti u lakšem obliku i vitalnost obnovljena.
Uzimanje magnezija ne izaziva ovisnost, to nije kemijski proizvod, već je prirodna tvar- bez opasnosti i mo&2;e se uzimati  istodobno s drugim lijekovima.

         KADA SE UZIMA MAGNEZIJEV  KLORID?

 

- Kralje&2;nica: išijas ili kri&2;a s dekalcifikacijom.   Uzmi jednu dozu u jutro,drugu  popodne i treću navečer. Kad je problem jednom rješen, uzimaj dalje  da se bolest ne vrati, ali je potrebno uzimati u manjoj mjeri, jedna doza ili dvije na dan, ovisno o starosnoj dobi.
-Artroza: Mokraćna kiselina se talo&2;i u zglobovima, posebno u prstima koji otiču. To se događa zato jer bubrezima  nedostaje magnezija. Budite oprezni, jer mo&2;ete oštetiti bubrege.pa uzmite  jednu  dozu  ujutro i ako u roku od 20 dana nema poboljšanja,  nastavlja se  s jednom dozom ujutro i  drugom navečer.
  KAD OZDRAVIŠ samo nastavi sa preventivnom  mjerom ali prema starosnoj dobi.
-Prostata: prema usmenoj predaji: jedan stariji čovjek više nije mogao ići mokriti, savjetovali su mu prije operacije da uzme tri doze magnezija i stanje se poboljšalo.Nakon tjedan dana i bio je izliječen, bez operacije. U slučaju, kada prostata postane  ponovo normalna,treba  uzimati jednu  dozu ujutro i dvije  poslijepodne i dvije navečeri. Kada je situacija poboljša, nastaviti
s minimalnom dozom za propisanu dob.
-Problemi starosti: nesavitljivost tjela, ukočenost, tremor, krute  arterije s naslagom
kolesterola na unutarnjoj stjenki, nedostatak aktivnosti mozga. Uzeti jednu dozu ujutro, popodne i treću u večernjim satima. Nakon poboljšanja, uzeti minimalnu dozu za prevenciju,prema dobi.
-Rak: Svatko ga  mo&2;e dobiti i razboljeti se. Rak je rezultat  poslijedice oštečenih stanica koje su oštećene zbog  prisutnosti štetnih tvari. Te bolesne stanice se ne miješaju-povezuju s zdravim stanicama i nisu štetne, sve dok se njihov broj  znatno ne poveća. To se lako mo&2;e spriječiti putem   magnezij klorida i s pomoću zdravih stanica.

Kod sporog širenja raka nije prisutna  bol,sve dok ne nastupe progresivni oblici. U tom slučaju, pojavljuju se razni virusi koji napadaju zdrave stanice i uzrokuju širenje bolesti. U slučaju da se bolest već raširila, magnezij klorid mo&2;e spriječiti širenje , ali ne i izliječiti, i ako su poznati i  takvi slučajevi.
Postoje znakovi,koji pokazuju, da je sklonost oboljenju od  raka nasljedna. Megnezijev klorid je preventivno sredstvo za rak dojke i da u tom primjeru oboljenja ne degenerira i prouzroči rakaste
forme(oblike)(?).
Trebamo paziti  da ne jedemo  hranu koja prouzrokuje rak. Magnezij klorid kao lijek,  je dovoljan da tijelo(organizam) ima uravnote&2;ene mineralne soli, pa je tako zaštićeno od bilo kakve bolesti.
U svakom slučaju, preporuča se kad se situacija poboljša, smanjenje doze magnezij klorida na najmanju moguću mjeru i to  preventivno prema starosnoj dobi. Također je po&2;eljno prestati uzimati mg.kl.od  2 do 4 mjeseca, a zatim nastaviti  ponovno 4 do 6 mjeseci  s minimalnom dozom, pa prestati, itd..

 

Nedostatak magnezija u ljudskom tijelu, prouzrokuje  između ostalog: opću slabost, degenerativne bolesti poput raka, tuberkuloze, diabetesa,  poremećaj &2;ivaca a i
koštane probleme.

Va&2;no je ono što sam VAM poslao.
Pomognite  ljudima kojima je potrebna pomoć : Omogučite TO svojim rođacima, prijateljima i susjedima.
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани