Легализација на канабисот во Калифорнија и делување врз болен човек (видео + фото)
Објавено на

На видето горе е маж кој е со тешки симптоми на паркинсоново заболување. каква е рекацијата полсе земање на марихуана можете да видите и самите без дополнителни дообјаснувања.

На 01.01.2018г. беше прв ден од легализацијата на канабисот во Калифорнија и започнаа првите легални продажби на канабис. Значи не зборуваме за медицински канабис, туку за користење за уживање и рекреација, ко што милуваат да кажат некои.

Во нашава држава, канабисот е сеуште дрога, во ист ќош со хероинот и тешките дроги. Корисниците се сеуште криминалци и често завршуваат и во затвор. Сеуште постои стигма дека легализацијата ќе донесе разврат и неморал и дека никој нема да почитува закони, правила, ништо.

Епа драги мои, вака изгледа легализација во современо и информирано општество. Неколку фотки од "наркоманите" и тинејџерите што ги преплавија продавниците за канабис.


 


 
КОМЕНТАРИCopyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани