Omnia mea mecum porto
Објавено на

Кантавтор, музичар, продуцент, изведувач, текстописец, аранжер, програмер, мултиталент, добар изглед, талнтиран музичар. Никој и ништо не и треба, најмалку некој безвреден чемерен позер со тамбура.

 Image may contain: screen and indoor

Се вика Neon Vines, (секако, та е нејзиното уметничко име) и користи најнова и најнапредна технологија како Akai MPC X, ROLI Seaboard Rise 49. Она што ја прави поразлична е што loop-овите ги свири во живо, не ги наслојува во студио па само вокал, гтуку, навистина музицира.

Еве едно видео за пример, но го имате и нејзиниот јујтуб канал.

Би сакал да ја видам во живо кај нас.

Резултат со слика за Neon Vines

Спред нејзините кажувања, овој сетап кој го гледате чини помалку од 5000 долари а со него креира, создава и интерпертира своја музика, во студио и во живо.

Та не есаде ЖанМишел, та не е саде Кате Буш-авата

 

 

а еве го нејзиниот профил на на фејзбук

ЈА БИВА, ЕПТЕН ЈА БИВА, ПАЛЕЦ ГОРЕ!

 
КОМЕНТАРИCopyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани