Суперсонична Зелена Машина
  Објавено на
share

Како ќе изгледаат патничките авиони во иднина? Ова е еден од концептите кои НАСА ги спонзорира за бреинсторминг за обликување на летала на иднината. Ова е концепт е артистички концепт за авион кој треба да достигне суперсонични брзини од поевеќе мах-ови, пред се побрзи одзвукот бидеејќи сите денешни авиони летаат под таа брзина. Во авиоиндустријата многу сличи вакви дизајни веќе се во проект и се смета дека првите суперсонични авиони би полетале во 2030 година.

 

Illustration Credit: NASA, Lockheed Martin Co.
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани