Дркаџије, Џоле да ви каже пар ствари за оние кои ќе гласат и оние кои нема
Автор: Џоле Такси   Објавено на
share
Дркаџије, Џоле да ви каже пар ствари за оние кои ќе гласат и оние кои нема
 

- Имаш право да гласаш-имаш право да не гласаш, некој мора и глуп да биде.

- Ако си гласал прошли пут Ти Си Определен и боли те курац.

- Ако не гласаш - тогаш си неопределен али си пун говна.

-Твојот последен избор те прави определен-неопределен се до следните избори али нема шанси да глумиш невинашце. 
-Ако не гласаш, по изборите твојот став кон опција (партија) е невалиден, формално и правно можеш да јадеш говна, алиуствари никаква морална и општествена тежина нема и твои паламудења се небитни и куротресање.

-Ако не гласаш, не си ни за пицино влакно бољи од оние кои гласаат. (можат да ти се фатат)
-Ако гласаш ни за курчев нокат не си бољи од оние кои не гласале.(можат да ти се фатат и да викаат Тарзаааан!!!)

-Тие што гласале имаат право за јавно издржан политички став, дури и да сменат страна - валидно е. (можеш да јадеш говна отпосле колку ти душа сака)

Не-гласањето е исто толку демократски чин колку и гласањето - но со суштинска разлика потоа кога се изнесуваат политички ставови кои се про или контра некоја опција - со други зборови, џабе јадете гомна - небитни сте.

Исто ко се ебење, можеш да ебеш можеш и не, ама не се знае после кој може после да се прави јебач. некој ќе се прави а некој ќе биде...као ја ... нико нико као јааа нико нико каоооо јаааа

Џоле Такси

КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани