МЕТРОПОЛИС - МУЗАК - албум (ex Xavier Acid)
  Објавено на
share

   

Без двоумење кликнете на линкот и слушајте!!!

 

 https://muzakmacedonia.bandcamp.com/album/metropolis

 

 

Веста за овој албум навистина ме израдува, еве зошто. 

Во деценијата која ја минав на 103-ка запознав многу музичари и групи. Една, од храбриот нов бран, беа Xavier Acid - ултра модерни дури и за денешно време, оригинални и специфични во нивниот електронски израз. Ми останаа некои бледи снимки и сеќавања од тоа време. Но пораката во инбокс беше како "balst form the past" - Илија , еден од членовите на ова дуо, објавил албум.

Без двоумење, во ниедни рани часови, го преслушав и останав воодушевен, уште на прво слушање. Апстраткно, амбиентално, трансцедентално, како да сум го нарачал за роденен на фјучр саунд оф лондон подарок да им пратам - ОДЛИЧЕН продукт.

МЕТРОПОЛИС НА МУЗАК Е АЛБУМ КАКОВ РЕТКО СЕ СЛУША И ПРОИЗВЕДУВА НА ОВИЕ ПРОСТОРИ!

Навистина немам други детали и се надевам дека ќе следат. Засега ве поканувам да го преслушате албумот на линкот а јас, давам "чесентитовпионерскизбор" дека ќе го го купам албумот- цд-то од музичка продавница, како што заслужува и доликува. 

Браво и благодарам, ми го разубави денот, месецот, уживам во ова.

Внимание, ова е музика за 103-каши оние кои пораснаа со мојата Зависна Листа со Готра и Младичот кога ја креиравме, со таков светоглед и музика. 
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани