Mакедонија протера руски дипломат - Гарет одушевен
  Објавено на
share

ЕВЕ ГИ РЕAКЦИИТЕ за и околу протерувањето на рускиот дипломат од Македонија
 

 БРИТАНИЈА

„Ја поздравувам одлуката на Македонија, како дел од една исклучителна, обединета акција од меѓународната заедница против рускиот напад со нервен гас на британско тло. Моќен израз на солидарност“, напиша амбасадорот Гарет.

 

МАКЕДОНИЈА

  МАКЕДОНСКИОТ МИНИСТЕР ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ: 

Димитров: Рускиот дипломат го протеруваме солидарни со Британија и за заштита на безбедноста на Македонија

 

РУСИЈА 

 Руската амбасада во Скопје одговори веднаш: „Целосната одговорност за последиците од оваа провокација и исклучително непријателски чин без преседан во руско-македонските односи ќе ја носи македонската страна.“

 
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани