Алф се враќа на малите екрани
  Објавено на
share

ALIEN LIFE FORM IS BACK!

ПОДОБРО КАЖАНО ЈУНАКОТ ОД НАШАТА МЛАДОСТ,  ФРАЕРОТ КОЈ ГИ ОБЕЛЕЖА 80-ТЕ И ЈА ВИВИЦЕСИРАШЕ ЧОВЕЧКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЈА  - АЛФ - СЕ ВРАЌА НА МАЛИТЕ ЕКРАНИ

Image result for alf gif

Компанијата Ворнер Брос размислува за повторно оживување на култниот ТВ лик од осумдесетите години од минатиот век, смешниот и необичен вонземјанин Алф.

Евентуалната нова верзија на серијата се уште се наоѓа во рана фаза, а продуцентите се во потрага за сценарист.

Алф е мал, дебел, влакнест и арогантен вонземјанин чиј што вселенски брод се сруши на кровот на гаражата на семејството Тенер од неименувано американско предградие. Во текот на целата серија Алф се обидува да ја изеде семејната мачка.

Неговото име е пародија од името на филмскиот вознемјанин E.T. (Extra Terrestrial). Алф е скратеница од “Alien Life Form”, вонземска форма на живот.

Серијата се емитуваше од 1986 до 1990 година, а големата популарност и даде култен статус. Алф е последен во низата серии чиј што римејк е најавен. Претходно беше најавено враќањето на Твин Пикс, Магнум, Гилморови и други.

Image result for alf and cat gif

 

 
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани