За македонците кои чекаат бугарски пасоши - лоши вести
  Објавено на
share

 

Ова е важно за Македонците кои чекаат бугaрски пасоши

 

огу Македонци сn4; уште чекаат за бугарски пасош, а буагрскиот премиер, Бојко Борисов предлага затворање на Агенцијата за Бугари во странство.

Македонските граѓани се пожалија дека не можат да ги поднесат документите поради скандалот во Агенцијата и истрагата за корупција при издавањето бугарски пасоши, јави агенцијата БГНЕС.

Пред зградата на Агенцијата за Бугарите во странство денеска повторно имаше ред за поднесување документи за бугарско државјанство.

Од минатиот месец претседателот на Агенцијата за Бугарите во странство Петар Харалампиев е уапсен. Четворица добија обвиненија – претседателот, генералниот секретар на агенцијата и уште двајца други. Секретарот на агенцијата Красимир Томов во приватниот банкарски сеф чувал повеќе од половина милион лева.

На состанокот на Владата во средата, премиерот Борисов изјави дека агенцијата ќе биде затворена.
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани