Тинејџерот кој си го продаде бубрегот за Ајфон
  Објавено на
share

Тинејџерот кој си го продаде бубрегот за ајфон има тешки здраствени проблеми

На кинескиот црн пазар, пред некоја година, млад и млолетен тинејџер си го продал бубрегот за 2800 долари за да може, тогаш, да си купи нов ајфон 4. Со месеци криел од семејството што сторил, но откако неговото здравје се нарушило неговите доживеале шок. Имeно не сaмо што го излажеле дека и натаму ќе води нормален живот, туку бил опериран во несодветни и нестерилизирани услови и инфекцијата го зафатила преостанатиот бубрег. 

Родителите ги пронашле тие кои ја направиле оваа нелегална операција ги тужеле и добиле одштета од преку два милиона долари. Сите пари сега ги даваат за лекови и здраствени услуги за да го спaсат синот.  
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани