Приказ на движење на 4 планети околу ѕвездата HR 8799
  Објавено на
share

 Директен и реален приказ на движење на 4 планети околу ѕвездата HR 8799  одалечена 129 светлосни години од Земјата 

 

Се проценува дека ѕвездата е стара околу 30 милијарди години и на 39,6 парсеци од Земјата (129 светлсони години) 

Анимацијата е резултат на повеќегодишно следење и детектирање/фотографирање на барем најмалку 4 масивни тела кои орбитираат околу ѕвездата  HR8799 од страна на  W. M. Keck Observatory

Image result for star HR 8799

Image result for star HR 8799

 

Related image
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани