Ако живеете во странство - најверојатно дома ве чека казна од 500 евра (ако не сте се одјавиле)
  Објавено на
share

 

АКО СТЕ СЕ ОДСЕЛИЛЕ ОД ЗЕМЈАВА, А НЕ СТЕ СЕ ОДЈАВИЛЕ, ИМА ДОБРИ ШАНСИ ДА ПЛАТИТЕ КАЗНА ОД 500 ЕВРА

 
 

Сите што заминале во странство на подолго од три месеци, а претходно не пополниле соодветна пријава во полицијата се потенцијални жртви за казна. За полицијата ова е прекршок кој во зависност од повеќе околности таа може да го наплати од 100 до 500 евра, пренесува ТВ Стар.

Најголемиот дел од граѓаните за оваа законска обврска не знаат, па оттука и потенцијалната опасност сите да платат дебели казни.Во целата оваа работа главен проблем е неинформираноста .

На прашањето , знаете ли дека при заминување во странство подолго од три месеци треба да се одјавите, а потоа да се пријавите во полиција, повеќето граѓани одговорија со не и не знам.

 
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани