ЗАДОЛЖИТЕЛНО ЧИПИРАЊЕ НА КУЧИЊА
  Објавено на
share

До 31 декември годинава е продолжен рокот за бесплатно чипирање на домашните миленици, сопшти денеска директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) Зоран Атанасов.

Image result for (АХВ) Зоран Атанасов

Атанасов на прес-конференција во Владата потсети дека за кампањата за идентификација и регистрација на милениците која требаше да трае до 31 март, се набавени вкупно 100.000 микро чипови, но досега во системот се регистрирани само 49.000 миленици.

Image result for ЧИПИРАЊЕ МИЛЕНИЦИ


-Од 1 април аплицирањето на чипот ќе се наплаќа 200 денари, а издавањето на пасошите 120 денари. Чипот е донација од АХВ, истакна директорот.

Атанасов дополни и дека од 1 април инспекциските служби ќе почнат со изрекување казни ако затекнат нечипирани миленици, 100 до 150 евра за физички и 1000 евра за правни лица.

 
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани