Политичари бегаат од фејзбук - демагогија!
  Објавено на
share

 Доцава која соли морал и етика, а по политичка вокација е класично марксистичко-комунистичко - радикално, шарено, учипено, дронче, својата кариера ја изгради со најдолен популизам у стилот на суперхикс и слични -  ќе апсиме, стрељаме, затвораме шарени флоскули (карикирано) токму на интернет, пардон на фејзбук.

Сега откако гзот, пардон интелектуланиот и атрибут,  и виде перени гаќи, се натепа со привилегии  и пари својата потанцијална порнхуб кариера ја менува за морално етичко паламудење што било добро, а што не. Па така сега госпожицава која има капацитете максимум да води квиз на ТВ во Македонија и вметне силикони, се откажува од она кои и помогна за успон во нејзината политичка кариера.

Остатоткот од веста здрпан од оффнет во продолжение. 

 

ПОЛИТИЧАРИ ПОЧНАА ДА БЕГААТ ОД ФЕЈСБУК

Американска демократска конгресменка во знак на подигање свесност околу проблемите за менталното здравје од користењето социјални мрежи решава целосно да се откаже од користење Фејсбук.

 

Александрија Окасио-Кортез изјави дека ќе го гаси своето пристуство на Фејсбук и покрај тоа што социјалната мрежа беше клучна алатка во нејзината кампања во 2018. 29-годишната Конгресменка објаснува дека социјалните медиуми претставуваат закана за сите.

„Јас лично се откажав од Фејсбук, што е значајна работа за мене бидејќи кампањата ја почнав на Фејсбук. И Фејсбук долго време беше моја главна дигитална алатка за организирање. Се откажав од нејзе, иако профилите и понатаму стојат,“ изјавува Окасио-Кортез.

Како мотив за ова таа наведува дека иако изложеноста на екрани е посебно опасна за децата под 3 годишна возраст, и кај постарите се забележуваат негативни ефекти како бегање од реалноста и зависност. Конгресменката објаснува дека таа си поставила правила за користење на социјалните мрежи и временска граница колку го користи Твитер и Инстаграм.

Од време на време ќе ме видиш како сум се закачила на Твитер за време на викендите, ама во најголем дел од времето... кога е во прашање консумацијата и читањето, за викендите сум исклучена,“ изјавува конгресменката.
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани