Реликвија на раката на Светата Сестра Тереза од Авила
  Објавено на
share

 Дали ова е инспирацијата за клучниот објект на франшизата на Марвел?

 

Реликвија на раката на сестра Тереза од Авила

Додека цел свет се потресува со големото и спектакуларно финале на 10-годишната сага на Авенџери (и со право бидеејќи и ние сме дел од тоа ала Битлси лудило) на радар од пред некое време се појави една фотографија со една христијанска реликвија која многумина ќе ги збуни фасцинира или одушеви, секој со својот афинитет.

Ова е реликвија во која се наоѓа моштите од раката на Света Сетра Тереза од Авила.

Секако, сите детали околу нејзиното житие и детали како и нејзините мудрости и молитви се насекаде, а за конфирмација еве ви го линкот од, а каде другде, ако не од Википедија https://en.wikipedia.org/wiki/Teresa_of_%C3%81vila

Она што најмногу дојмува и фасцинира е сличноиста со "гаунтелтот" на Танос, ракавициата искована во Ниделавир од џуновско џуџе со која може да се контролираат огромната и деструктивна моќ на 6-те камења на бесконечноста.

Ете интересен и зачудувачки податок. Дали творците на стрипот и филмот имале познавање од религијата и ова го искористиле, можеби, кој знае, но во некое идно време некој и ќе даде одговор. Каков и да биде, само дава дополнителна тежни на неколку нивоа. А вие трк у кино оти уште долго нема да трпиме да преќутуваме!

 
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани