Дочекавме! Да се множат, па и кај нас набргу! ЦРНА ГОРА ЗАБРАНИ ДА СЕ РАБОТИ ВО НЕДЕЛА
  Објавено на
share

 Свака час! Да се умножат, да се споделат искуствата и да се прошири на петок и понеделник, па да биде се како што треба!

Crnogorci ZABRANILI rad nedeljom

 

crna gora01_RAS_foto Mitar Mitrovic

FOTO: M.MITROVIĆ / RAS SRBIJA

Poslanici u Skupštini Crne Gore usvojili su izmene i dopune Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojim je predviđeno da trgovine i supermarketi ne mogu da rade nedeljom. Ovaj zakon će početi da se primenjuje tek na jesen, pišu crnogorski mediji.

 

Tamošnja Vlada je početkom marta utvrdila predlo&2;ene izmene i dopune Zakona, kojim se zabranjuje trgovina na veliko i malo nedeljom i praznicima, izuzev u prodajnim objektima ili mestima u kojima je to neophodno zbog obezbeđenja &2;ivotnih potreba građana.

Skupština je usvojila amandman kojim su propisane vrste prodajnih objekata koji će imati mogućnost rada nedeljom i praznicima, među kojima su apoteke, specijalizovane prodavnice ili kiosci za prodaju hleba, pekarskih proizvoda i kolača, cveća, suvenira, štampe i sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme.

 

Nedeljom i praznicima moći će da rade i benzinske stanice i prodavnice za trgovinu na malo u okviru njih, pijace, štandovi odnosno tezge, vitrine i automati izvan pijaca i pokretne prodavnice, kao i prodavnice, kiosci i automati smešteni unutar zatvorenih područja autobuskih i &2;elezničkih stanica, aerodroma i luka.

https://www.blic.rs/vesti/svet/crnogorci-zabranili-rad-nedeljom/0ylmrpz?fbclid=IwAR1YdDwcofY2SB7gSN_ebHPG7qZiqx4aXG5W5AnOWk6L9pJzmX5tckRGTmY




КОМЕНТАРИ




Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани