За муабетите и платите од Рамабо Амадеус
  Објавено на
share

"Национализмот е тема за оние кои имаат приходи до 300 евра месечно. Ним им се сервираа таа приказна.

Кога платата ќе достигне 500 евра, тогаш започнуваат разговори за гардероби и кафичи.

Кога ќе премине 1.000 евра тогаш топ тема е здрава храна, летувања и зимувања.

Кога ќе премине 3.000 евра тогаш престанува секое паламудење. Тогаш луѓето зборуваат за љубовта и временската прогноза."

Антоније Пушич алијас Рамбо Амадеус

 

 
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани