Омразен Новаче, има ли поосамено срце од вашето?! Колумнист на германски Билд објаснува зошто Новак е толку омразен од злобната публика
  Објавено на
share

 

Омразен Новаче, има ли поосамено срце од вашето?! Колумнист на германски Билд објаснува зошто Новак етолку омразен од злобната публика

 

 Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»Ñ‚ат со слика за bild hranz josef wagner

Вашата игра е борба, а победата е ваш гордост...

Познат колумнист на германскиот Билд,Франц Јозеф Вагнер, напишал колумна посветена на Новак Ѓоковиќ после финале на Вимблдом со која го шокираше светот.

“Омразен Новаче Ѓоковиќ, има ли по осамено срце од вашето, после победата на Роџер Федерер?

Дамите и господата во кралската ложа ве гледаа намрштени и безобразно, а милиони пред малите екрани незадоволни со вашата победа. Го почуствувавте тоа.

Аплаудираа на секој поен а Федерер, а несекое ваше промашување уште повеќе. Зошто гледачите вас не ве сакаат? Бидејќи ја пренабргнувате вашата амбиција, велат.

Федерер е одлика на модерен спортиста, елегантен. Федерер е како букет цвеќе. Вие, Новаче, сте како кактус, трновита грмушка.

 

 

Знам од каде потекнува таа нитка во вашето битие... Имавте 12 години. Ноќите ги поминувавте во скривници, додека НАТО бомбите паѓаа над целиот Балканот. Со12 години не знаевте дали ќе ја 13-та. Вие сте тој кој опстанува. Вашата игра е борба. Ви честитам на победата на Вимблдом“, напишал Франц Јозеф Вагнер.

 

 

КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани