3 милиони долари доби тинејџер играјќи FORTNITE
  Објавено на
share

 

Kyle “Bugha” Giersdorf celebrates after winning the Fortnite World Cup solo final at Arthur Ashe Stadium on July 28, 2019 in New York City

Малиот има само 16 години и игра секој ден по 6 часа. Сега, загрижени родители, шу праиме? Играњето се исплати?

 

 

16-годишниот Кајл Герсорф е победник на натпреварот во Њујорк и добитник на 3 милиони долари. На второто место е Џејден Ешман, 15-годишно момче од Лондон, а на третото место е уште еден Британец, 14-годишниот Кајл Џексон.

На светското првенство во „Fortnite“ се натпреваруваа повеќе од 30 земји, 70 играчи беа од САД, 14 од Франција, 11 од Обединетото Кралство. Наградниот фонд изнесуваше 30 милиони долари, а сите финалисти добија по 50.000 долари.

„Fortnite“ е една од најпопуларните видеоигри во светот, а според процените, ја играат околу 250 милиони луѓе.

Image
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани