Банка дава кредити со НЕГАТИВНА камата
  Објавено на
share

Оваа приказна од вондерленд доаџа од земјата каде е нешто труло, Данска. Јуске банката им, или Џуск, решила да имитира некад Југославија што правеше - безкаматни кредити на 20 години. Затоа замољавам да прекинат сите пеерски работи, да уџеме у ЕУ иако знаеме дека никаТ, па да видиме пак како Господ шета по земјава, како у време на Тугославија. Ако не ќе гледамо сеир дали ќе ги фати клетва на безкаматни кредити како нас у биФшата па да се потепаат? Или пак они ќе си тераат, ние ко мали деца залепени на стакло на слаткарница ќе се лихвариме со оние лопуж-брзи-кредит-позајмици, Џамабаз шо ги рекламира, ќе играме по кладионици и вртиме по касина? #јебешлитературен

ЌЕ ВРАТАТ ПОМАЛКУ ОД ОНА ШТО ЗАЈМИЛЕ: Банка дава кредити со негативна каматна стапка од 0.5%

Резултат со слика за jyske bank

 

Третата најголема банка во Данска на клиентите им понуди кредити со негативна каматна стапка од 0.5%. 

Ова  значи дека клиентите ќе вратат помалку пари отколку што позајмиле. Доколку некој клиент купи куќа за милион долари и ја отплати хипотеката за десет години, на банката Jyske ќе и врати само 995.000 долари, пишува Business Insider.

Негативната каматна стапка на Jyske е последна во низата екстремно ниски, евтини кредити за недвижности во Данска. Задолжувањето на Данците никогаш не било евтино, па така една од тамошните банки понуди станбени кредити со нула каматна стапка.

Резултат со слика за jyske bank card

„Ова е ново поглавје во историјата на хипотеки и отвора нови можности за сопствениците на домови“, објаснуваат од данската банка Jyske.

Од банката велат дека иако ова изгледало невозможно, сепак изненадувања постојат. 

За прв пат во историјата на хипотекарните кредити во Данка банката Abp најави дека ќе почне да нуди станбени кредити на 20 години со фиксна рата на отплата без пресметување камата.

фром фактор
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани