BEER FEST - БЕЛГРАД ОД 15 - 19 .09 2019
  Објавено на
share

 Во Белград се одржа BEER FEST ОД 15 - 19 АВГУСТ 2019.

 Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»Ñ‚ат со слика за belgrade beer fest

Не бевме таму за дф аможеме да ве известиме поподробно но од прва рака за овој фестивал разбравме од Горан Трајкоски кој доби покана да настапи таму ... чекај чекај ...

ГОРАН ТРАЈКОСКИ НА ПИВО ФЕСТ!?!?!

Секако, перцепцијата за Пиво фест кај нас и воопшто на блаканиве е синоним за "вашар кича и весеља", турбо шунд забава со пијанки и уметници кои "треба да их дурате рукама". Готра ни кажа дека изведувачите за овој фестивал беа соема друго ниво. И беше во право, на нивната страна можеше да се види дека се работи сепак за еден квалитетен, балкански кочаела, рок, алтернативен фестивал одошто пиво фест Готра настапи на алтернативната сцена на 17 август.. 

Не навлегуваме колку и како поминал, бидеејќи ни е битно, одамна е докажан и признат, се работи за општо музичко "будење" од летаргија,  како доказ за една жива сцена преполна со талентирани млади момци и живи легенди, кои во времето на апсурдот кога невкусот станува мејнстрим, е нешто што треба секој љубител на музика да го поздрави. Да не вршиме сегрегации, но турбо не е музика, исто колку што и литро ракија не е лек, тоа е уништуување на свест.

Неколку слики и линкови, да ве заинтересираме, можеби некој од нашите пивофест организатори да се осмелат намето да канат од естрадата настапувачи кои ионака цела година се по кафани каде се елепени со банкноти да се жавивуа се повеќе повторно онаа музика која има некакви глобални естетки вредности бидеејќи цела младост ја поминавме со таква и одлично се забавуваме ништо помалку од овие промилни хармонии кои не убедуваат дека има некаква врска со нашиот етно-ген - ако е така тогаш имате до де-ген. Нејсе.

 

 MAIN STAGE

 

DEJAN CUKIĆ

ARTAN LILI

KERBER

YU GRUPA

EYESBURN

 
FRIDAY 08/16

SHARKS SNAKES AND PLANES

BJESOVI

BRKOVI

ELEKTRIČNI ORGAZAM

ORTHODOX CELTS

NEGATIVE

VOJKO V

 
SATURDAY 08/17
 
JOHNNY RANKOVIĆ

BILJA KRSTIĆ

BLA&1;A I KLJUNOVI

MAGNIFICO

VAN GOGH

URBAN & 4

ATHEIST RAP

SUNDAY 08/18
 
P.A.T. FEAT. DJ ALEXANDER KIRSCH

ELEMENTAL

TAP 011

ATOMSKO SKLONIŠTE

BOMBAJ ŠTAMPA

ZION TRAIN

MONDAY 08/19
 
MARKO LOUIS

ROCK OPERA

AJS NIGRUTIN FT TIMBE

MAJKE

KKN
 
Резултат со слика за belgrade beer fest

 

За подетални информации тука, на овој линк ... што да кажам, блазеси им. Догодина, ако се одржи повторно во ваков формат, ќе се организираме на колективно одење?

 http://www.diplomacyandcommerce.rs/belgrade-beer-fest-more-than-festival/

 

Резултат со слика за belgrade beer fest
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани